Ταξιδιωτικές Οδηγίες άλλων χωρών για την Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών: κ. Δημήτριο Δρούτσα

Θέμα: Ταξιδιωτικές Οδηγίες άλλων χωρών για την Ελλάδα

Αρκετές χώρες μετά τα τελευταία βίαια επεισόδια εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες με τις οποίες καλούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα κι ιδιαίτερα τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, οπότε αυτές οι ταξιδιωτικές οδηγίες μπορούν να αποβούν πολύ επιζήμιες για τη χωρά μας, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και τις αρνητικές μέχρι τώρα προβλέψεις για τον αριθμό αφίξεων τουριστών.
Οι εικόνες που δίνουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία πλήττουν όλη την Ελλάδα και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας σε όσους θα ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα μας, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός από τις γειτονικές χώρες έχει ενταθεί πολύ, είναι πιθανό να οδηγήσει τους τουρίστες σε παραθεριστικά κέντρα άλλων χωρών. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχαμε μαζικές ακυρώσεις διανυκτερεύσεων και πτήσεων τσάρτερ στην πρωτεύουσα καθώς και σε άλλες πόλεις.

Ερωτάται ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός

– Σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω ταξιδιωτικές οδηγίες από άλλες χώρες και να ανακληθούν όσες έχουν ήδη εκδοθεί;

Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Ανδρουλάκης

Απάντηση Υπουργείου Πολιτισμού

Απάντηση Υπουργείου Εξωτερικών

FacebookTwitterGoogle+Share