Ασφαλής ζώνη προστασίας γύρω από την πλατεία Ομόνοιας και ιδιαίτερα το Γ.Ν.Α. “Πολυκλινική”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: κ. Χρήστο Παπουτσή

Θέμα: Ασφαλής ζώνη προστασίας γύρω από την πλατεία Ομόνοιας και ιδιαίτερα το Γ.Ν.Α. “Πολυκλινική”

Η ελεύθερη κι ασφαλής πρόσβαση των πολιτών στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές του κέντρου έχει εκλείψει το αίσθημα ασφαλείας αφού λαμβάνουν χώρα πλήθος παραβατικών συμπεριφορών και αξιόποινων πράξεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή γύρω από την Ομόνοια κι ιδιαίτερα μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Πολυκλινική”. Λίγα μέτρα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, η πρόσβαση των ασθενών και του νοσηλευτικού προσωπικού καθίσταται όλο και δυσκολότερη, λόγω της παρουσίας ύποπτων στοιχείων και επιθέσεων από ναρκομανείς, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους συνταξιούχους. Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν όροι ασφαλούς ζώνης προστασίας γύρω από την προαναφερθείσα περιοχή, ώστε και το προσωπικό του νοσοκομείου να μπορεί απρόσκοπτα να αφοσιώνεται στο σημαντικό έργο με το οποίο έχει επιφορτιστεί αλλά και να μην αναλώνει πολύτιμο χρόνο για την αποτροπή παραβατικών πράξεων ακόμα και μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

· Σε τι άμεσα προληπτικά μέτρα προτίθεται να προχωρήσει ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη προστασίας στην ταλαιπωρημένη και πολύπαθη περιοχή που βρίσκεται το Γ.Ν.Α. “Πολυκλινική”;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Ανδρουλάκης

Απάντηση Υπουργείου

FacebookTwitterGoogle+Share