Περικοπές αχρείαστων δαπανών για δημόσιες σχέσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών: κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: Περικοπές αχρείαστων δαπανών για δημόσιες σχέσεις

Στα πλαίσια της εξαγγελθείσας κυβερνητικής πολιτικής για άμεση περικοπή «λίπους», δηλαδή αχρείαστων και υπερβολικών κονδυλίων, ο Υπουργός οφείλει να εξετάσει προσεκτικά τις τεράστιες δαπάνες που ακόμα προβλέπονται για διαφήμιση, marketing και επικοινωνία σε πολλούς δημόσιους φορείς και υπουργεία. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται σε ανούσιες ημερίδες και «αχρείαστες» δημόσιες σχέσεις. Μεγάλα ποσά «φωλιάζουν» σε λογαριασμούς και κωδικούς δημόσιων φορέων και υπηρεσιών με σκοπό ενίσχυση επικοινωνίας συγκεκριμένων δράσεων, των οποίων όμως η αποτελεσματικότητα αλλά και η αναγκαιότητα τελικά, τίθεται εν αμφιβόλω. Σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν καμπάνιες αυτοπροώθησης στελεχών, άσχετες με τις ανάγκες ενημέρωσης των πολιτών.
Σε καιρούς που οι απλοί πολίτες βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται δραστικά, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και γενικά η εγχώρια οικονομία βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, είναι επιβεβλημένο το συμμάζεμα των οικονομικών των κρατικών φορέων για λόγους ουσίας αλλά και σεβασμού του αισθήματος των πολιτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

· Προτίθεται να προβεί άμεσα σε σημαντική περικοπή των συγκεκριμένων αχρείαστων δαπανών, είτε με θέσπιση ανώτατου πλαφόν για τη χρήση τους από τους εκάστοτε οργανισμούς και υπουργεία, είτε με πλήρη κατάργηση των κωδικών τους στους προϋπολογισμούς των υπουργείων και των οργανισμών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Ανδρουλάκης

Απάντηση Υπουργείου

FacebookTwitterGoogle+Share