Σχετικά με την εξώδικη πρόσκληση-δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε προς την Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικου “Ο Ψηλορείτης”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών: κ. Γιάννη Στουρνάρα

Θέμα: Σχετικά με την εξώδικη πρόσκληση-δήλωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε προς την Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Σύλλογο Κρητών Ελληνικου “Ο Ψηλορείτης”

Η εταιρεία με την επωνυμία “Ελληνικό Α.Ε.”, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), απέστειλε στις 17.07.2012 εξώδικη πρόσκληση προς τους πολιτιστικούς συλλόγους “Ο Ψηλορείτης” και “Ένωση Ποντίων Σουρμένων” με την οποία καλεί τους εν λόγω πολιτιστικούς συλλόγους να αποχωρήσουν από το ακίνητο. Προσθέτει δε ότι οι εν λόγω χώροι του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού χρησιμοποιούνται αυθαίρετα και δεν υπάρχει καμία τυπική σχέση π.χ. μισθωτήριο ή παραχωρητήριο που να επιτρέπει τη μέχρι σήμερα χρήση τους.

Η κίνηση αυτή, η οποία με αδικαιολόγητη σπουδή προτρέχει των όποιων εξελίξεων ως προς την αξιοποίηση του Ελληνικού που επί χρόνια καθυστερεί, έχει προκαλέσει την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των πολυάριθμων μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς πρόκειται για ιστορικούς συλλόγους με αναγνωρισμένη και πολύχρονη πολιτιστική συνεισφορά που δημιουργήθηκαν και συντηρούνται με προσωπικά έξοδα των μελών τους. Επίσης, υπάρχει επίσημη παραχώρηση των χώρων του πρώην αεροδρομίου από το Γ.Ε. Αεροπορίας, οι οποίοι αξιοποιούνται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, σχολεία της περιοχής και άλλους συλλόγους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
• Προτίθεται το Υπουργείο ν’ αναζητήσει μια λύση ανάμεσα στις δύο πλευρές που δεν θα αμφισβητεί αφενός την επιζητούμενη οικονομική αξιοποίηση των εκτάσεων του Ελληνικού αφετέρου θα προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα του μητροπολιτικού πάρκου με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς χρήσεις σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Ανδρουλάκης

Απάντηση Υπουργείου

FacebookTwitterGoogle+Share