Κρατικές προμήθειες για την στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

11/2/2008

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΦΩΛΙΑ

ΘΕΜΑ: Κρατικές προμήθειες για την στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας δέχεται ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, κυρίως από χώρες χαμηλού κόστους, ύστερα από την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2005. Πηγή ανάσας για πολλούς εγχώριους κλωστοϋφαντουργούς αποτελούν οι κρατικές προμήθειες ιματισμού των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, από δημοσιεύματα στον τύπο διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στην εξόφληση των οφειλών, όσο και στην έναρξη νέων αναθέσεων, αλλά και μεροληψία στις αναθέσεις υπέρ των εισαγωγέων που αντιπροσωπεύουν ξένα εργοστάσια.

Το ΠαΣοΚ έχει προτείνει στο πρόγραμμά του την ανάγκη μιας κατεύθυνσης προς την ενίσχυση της κοινοπρακτικής ανάληψης δημοσίων έργων και υπηρεσιών από τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και τη συλλογική συμμετοχή τους στις κρατικές προμήθειες.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

Προτίθεται το Υπουργείο να προωθήσει μέτρα για τη στήριξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινοπρακτικής ανάληψης δημοσίων έργων και υπηρεσιών από τις ΜΜΕ και τη συλλογική συμμετοχή τους στις κρατικές προμήθειες;

FacebookTwitterGoogle+Share