Σοβαρά προβλήματα στην Προσχολική Αγωγή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων: κ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στην Προσχολική Αγωγή

Τα στοιχεία για την κατάσταση των νηπιαγωγείων στη χώρα μας είναι στοιχεία εγκατάλειψης και απαξίωσης. Νήπια ηλικίας 4-6 ετών είτε στριμώχνονται είτε αποκλείονται από «νηπιαγωγεία» κοντέινερ, υπόγεια ή ημιυπόγεια, πρώην καταστήματα με τζαμαρίες χωρίς προαύλιο χώρο, με αίθουσες αμιάντου, kibo κλπ, κατάσταση που έχει οξυνθεί μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ενός έτους.

Η υποχρεωτική προσχολική αγωγή αποτελεί πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και η καθιέρωσή της με το Νόμο 3518/2006 μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Ωστόσο, ένας στοιχειώδης προγραμματισμός θα προέβλεπε την αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες προσχολικής αγωγής για τα 5χρονα. Το Υπουργείο, όμως, όχι μόνο δε μερίμνησε για την αποκατάσταση και δημιουργία κατάλληλων κτιριακών υποδομών αλλά εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απαγορεύεται η συστέγαση ιδιωτικού νηπιαγωγείου με βρεφονηπιακό σταθμό.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς που έσπευσαν να εγγράψουν τα νήπιά τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία επειδή δε χωρούσαν στα δημόσια αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν στον αέρα. Οι γονείς αυτών των νηπίων, που ανέρχονται σε χιλιάδες, τον επόμενο χρόνο που θα πάνε να εγγραφούν στα δημοτικά σχολεία θα αντιμετωπίσουν είτε τον αποκλεισμό είτε για μια ακόμα φορά την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να δώσει άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των γονέων και των νηπίων;

2) Όσον αφορά στα νήπια που ενδεχομένως αποκλειστούν τόσο από τα δημόσια όσο και από τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σκοπεύετε να μεριμνήσετε ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατά την εγγραφή τους στο δημοτικό;

Απάντηση:prosxoliki

FacebookTwitterGoogle+Share