Αρχική SiteMap Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 15, Βύρωνας 16233
τηλ.: 210-7649495, φαξ: 210-7647917

 

 

Φίλες και φίλοι, 

η καλοκαιρινή μου εξαφάνιση είχε αιτία τη συγγραφή ενός νέου βιβλίου με τον αινιγματικό τίτλο «ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ, blue tree, ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙ».

Επιχειρώ μέσα από την ιστορία και τις σκέψεις υπαρκτών προσώπων, με επίκεντρο το οικονομικό «Kραχ 2007-10», να μυήσω τον αναγνώστη στη «βαθειά μνήμη» των κρίσεων και των μετασχηματισμών του καπιταλιστικού συστήματος, στα νέα υβρίδια, τα όρια, τα μυστήρια και τις σεισμικές μετατοπίσεις του νέου καπιταλισμού που μετακινούν το κέντρο βάρους του ανατολικότερα. Η εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ μας υποχρεώνει να απαντήσουμε αν θα υπάρξει μια ακόμη ιστορική αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στους ηγεμονικούς πόλους του καπιταλισμού ή βαδίζουμε σταδιακά σε μια Τρίτη Εποχή της Παγκοσμιοποίησης δίχως πόλους. Δίχως αυτή την κατανόηση της βαθύτερης κατεύθυνσης της ιστορίας τα επόμενα 20 χρόνια δε μπορεί να υπάρξει ένα νέο ιστορικό σχέδιο της προοδευτικής αριστεράς στον 21ο αιώνα.  
 

Το «ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ» έχει τη φιλοδοξία να διεγείρει ένα προχωρημένο πολιτικό και επιστημονικό διάλογο γι' αυτά τα ζητήματα μ' όλες τις δυνατές μορφές κεντρικά και τοπικά. Στο ιστολόγιό μου http://mimisandroulakis.blogspot.com ανοίγω ξεχωριστή συζήτηση και περιμένω τις δικές σας σκέψεις. Τις απόψεις σας επίσης μπορείτε να τις στέλνετε στο fax 210 7647917 και στο email androulakis@mimis.gr.

 

 Μίμης Ανδρουλάκης

 

 

 

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Άποψη Α.Ε.

Όροι Χρήσης